Magamról

 

 Huszár Boglárka

                                          

1969-ben születtem Győrben. Családomban több generáció óta jelen van a képzőművészet: nagypapám fafaragással, akvarell és olajfestéssel, grafikával, díszlet- és jelmeztervezéssel is foglalkozott. Édesanyám aktívan alkotó akvarellfestő.  http://www.aquarell.eoldal.hu/

 Budapestre kerülve a Könnyűipari Műszaki Főiskolán szereztem diplomát. Ezután esti tagozaton a Képzőművészeti Gimnáziumba jártam, ahol textiltervezőként végeztem.

1991-től, a cég 2007-ben bekövetkezett felszámolásáig dolgoztam az Állami Műemlék-helyreállítási és Restaurálási Központban, mint faszobrász-restaurátor. Munkám során templomi fa berendezési tárgyakat: oltárokat, szószékeket, kazettás mennyezeteket, szobrokat, képkereteket állítottunk helyre.

Mivel anyai ágról hoztam a művészet szeretetét egyértelmű volt, hogy a munkahelyem megszűnése után sem estem kétségbe, egyre többet festettem, munkáimból rendszeresen kiállításokat rendeztem. A festészetben elsősorban az ember, a portré áll hozzám közel, de minél több portrét festettem, annál nagyobb szükségét éreztem, hogy jó minőségű és megfelelően beállított fotó legyen a kiinduló alap.  Ezért megvettem az első tükörreflexes gépem , és ekkor egy  egészen új szerelem kezdődött az életemben.  A portréfotózáson kívül érdekel az épületfotózás, a tájfotózás, a gasztronómia, rendezvények fesztiválok, kulturális események fotózása. Örök téma legkedvesebb városom, Budapest ezer arcának bemutatása.

A fotózás révén bekerültem a Szeretlek Magyarország csapatába..  Mindemellett az egyre szépülő Józsefváros fotóriportereként dolgozom., valamint a Szárszorkép kiadó  különböző tematikáju naptárainak , képeslapjainak létrehozásában is aktívan részt veszek a fotóimmal.

Remélem, hogy munkáimmal  egyre több ember figyelmét hívom fel arra, milyen csodás helyen is élünk.

2014 .-ben, a  XXXI. MAFOSZ szalonra beválogatott fotóm:

Modernebb hangvételű képeim weboldala: Bogart-decor